Op uitnodiging van zijn tafeltennistrainer/coach Bert Olofsen heeft de veertien jarige Daan op 9 en 10 februari  in Boedapest deelgenomen aan de 24th International Open Table Tennis Competition in memory of János Molnár. Het toernooi had spelers uit 24 landen.

Daan, door de wedstrijdleiding steeds Bakkèr Doàn genoemd, had zaterdag zijn internationale vuurdoop. Voor het eerst stond hij opgesteld tegenover respectievelijk een Hongaar, een Zweed en een Engelsman. Daan wist de partij tegen de Zweed Elvis Ogunro met hulp van coach Bert naar zich toe te trekken. 3-2 voor Daan, de eerste internationale partijwinst was een feit! Teamgenoten en meegereisde familie waren opgetogen over de, naar later bleek, enige winstpartij van de zes Nederlandse deelnemers.

Zondag had Daan in zijn eerste wedstrijd goede kansen, maar wist in de vijfde game een snelle achterstand niet meer goed te maken. Daan speelde goed, maar had sterke tegenstanders uit Moldavië en Hongarije. Succesvoller deed hij het tegen de taaie verdediger Yenothan Almoz uit Israël. Bij 1-0 en op gamepoint was er twee keer een twijfelachtige let na een gemaakte punt door Daan, waarbij de scheidsrechter onterecht het appèl van de verdediger volgde. De game en later de set gingen uiteindelijk naar de tegenstander.  Tegen Kolos Orosz ging de strijd gelijk op en kwam het op een vijfde game aan, waarin Daan geen vuist kon maken.

Daan heeft in het najaar van 2017 de overstap gemaakt van het selectievoetbal bij VV Zeewolde naar de tafeltennistafels van ZETA. Via zijn vader Roel had hij al kennisgemaakt met het spel en na het  afscheid van het voetbal ontstond er tijd voor een nadere kennismaking met het tafeltennis. Samen zijn ze op zoek gegaan naar een club in de buurt met een professionele jeugdtrainer, extra trainings-  en competitiemogelijkheden.  Al in de eerste training bij TTV Bijmaat in Huizen werd Daan door Bert Olofsen tegenover de twee jaar jongere Teun Salentijn gezet. Op dat moment 3e van Nederland in zijn leeftijdscategorie. Daan z’n mond viel open tijdens het spelen, hij wist niet wat hem overkwam tegen dit jonge jongetje.  Zijn belangstelling was definitief gewekt. Dat gold ook voor Bert. Bert voorspelde Daan direct veel moois. Daan traint inmiddels vele uren in de week in Huizen, Nijkerk, Hilversum en op vrijdagavond trouw bij ZETA in Zeewolde.