Tafeltennissers Zeta opnieuw in de 1e klasse

door | feb 28, 2020 | Berichten, Competitie, Wedstrijden en toernooien, Zeta 1 Junioren

Team 1 van tafeltennisvereniging Zeta komt, evenals in de najaars-competitie 2019 nu ook in de voorjaars-competitie 2020, uit in de 1e klasse. Ondanks dat het team vorig seizoen net aan gedegradeerd was uit de 1e klasse, met relatief veel punten, was het  mogelijk om dispensatie te krijgen van de NTTB om ook dit nieuwe seizoen uit te komen in de 1e klasse.                                                                                         

De start van de nieuwe competitie was voor de Zetanen, Roel bakker, Harry Sijm en Gert-Jan Moerland, meer dan prima. Met 1-4 werd er gewonnen in Nieuwegein van NSV. Een goed begin is het halve werk, luidt het spreekwoord. Maar, in de tweede wedstrijd, thuis tegen “Over ’t Net” uit Amersfoort, waren de rollen volledig omgedraaid en verloren de Zetanen een beetje onverwacht met 1-4. Afgelopen vrijdag traden de Zetanen met frisse energie aan tegen het altijd lastige SVE uit Utrecht. Na de 0-1 voorsprong knokte de Zetanen in het dubbelspel voor wat ze waard waren. Wisten een beslissende 5e game af te dwingen, verschaften zichzelf twee matchpoints op 10-8, maar konden de partij toch niet over de streep trekken. Uiteindelijk verloor Zeta onnodig met 3-2.                  

Lichtpunt voor de Zetanen was het feit dat Harry Sijm, heel knap, ook nu weer ongeslagen bleef en zijn twee single-partijen wist te winnen. Hierdoor konden er toch 2-punten voor de ranglijst bijgeschreven worden. Zeta staat na drie wedstrijden met 7 punten (lees gewonnen partijen) gedeeld vierde.