Vader en zoon Bakker (Roel en Daan) winnaars “Henk v/d Hulst-tafeltennistoernooi”

door | jan 25, 2019 | Henk van der Hulst Toernooi

In januari 2019 werd bij tafeltennisvereniging Zeta alweer voor de 22e keer het jaarlijkse in memoriam “Henk van der Hulst-Toernooi” georganiseerd voor senioren en junioren. Zoals bij alle voorgaande edities was zijn weduwe, To van der Hulst, ook bij deze 22e editie weer aanwezig. Het toernooi dat wordt georganiseerd ter nagedachtenis aan haar overleden man die in de jaren negentig van de vorige eeuw een bevlogen en geliefde trainer was van Zeta.

Bij dit gezellige, maar sportief gezien, fanatieke tafeltennistoernooi wordt er gespeeld met een soort van “handicap”, wat inhoudt dat het niveauverschil in sterkte per speler wordt vertaald in punten voorsprong of achterstand per te spelen game tussen twee spelers. Je wint een partij als er twee games gewonnen zijn. Dit systeem geeft elke speler, beginnend, oude rot of met veel talent, gelijke winstkansen om toernooiwinnaar te worden.

Het toernooi bij de senioren was zoals te verwachten viel, weer heel spannend. En, kende uiteindelijk een heel mooie winnaar in Roel Bakker, die in de Finale de verrassend sterke Jan Kuiper wist te bedwingen.

Het toernooi bij de junioren was ook dit jaar weer sterk bezet en enorm spannend. Met titelverdediger Daan Bakker aan de start, die graag een 3e titel op rij wilde winnen. Maar, ook diverse goede Zeta-talenten die stonden te “springen” om de titel van Daan over te nemen, zoals Jonas Vogel, Yulin Vinck of Robin Beek. Er werden flink veel spanende partijen gespeeld en blije gezichten bij onverwacht behaalde overwinningen. Uiteindelijk bleek Daan Bakker wederom de sterkste te zijn en won zo voor de 3e keer op rij het “Henk v/d Hulst-toernooi” bij de junioren. Een heel mooie 2e plaats werd behaald door Jonas Vogel. Op de 3e plaats eindigde heel knap debutant Matthias Zeelt.

Een unieke gebeurtenis had zich voltrokken bij Zeta deze avond, want het bleek dat zowel vader als zoon Bakker, Daan en Roel, het toernooi wisten te winnen.