Team 1 van tafeltennisvereniging Zeta heeft nog niet de grote vorm van vorig seizoen te pakken. Het niveau is redelijk acceptabel te noemen, maar de mannen van Zeta 1, Roel Bakker, Harry Sijm en Gert-Jan Moerland zijn nog niet steady genoeg om op de ranglijst naar boven te kunnen kijken.

In de competitiewedstrijd, uit tegen SVE in Utrecht, werd de wisselvalligheid wederom blootgelegd. Vorig seizoen nog pakte Zeta thuis de volle winst tegen dit team, die op één plaats gewijzigd was, maar nu met een 7-3 nederlaag huiswaarts keerde.

Daarentegen konden de mannen van Zeta 1 zich vier dagen later al weer revancheren voor deze nederlaag. Op maandagavond stond de volgende uitwedstrijd alweer op het programma tegen TOVO uit Hilversum. De korte voorbereidingstijd van 4 dagen bleek nu een enorm voordeel te zijn omdat de Zetanen gebrand waren op een goed resultaat. Dat resultaat kreeg naar mate de wedstrijd vorderde steeds meer gestalte.

Roel en Harry waren ouderwets op dreef en wonnen allebei hun drie single-partijen en haalde samen ook het dubbelspel met speels gemak binnen. Gert-Jan pakte de winst in zijn laatste single-partij waardoor Zeta een heel belangrijke en mooie 2-8 overwinning boekte op TOVO en zich hierdoor ook keurig in de veilige middenmoot handhaaft op de ranglijst in de 2e klasse. Volgende week wacht de ontmoeting thuis tegen het sterk geachte ATC uit Almere.

18 oktober 2015