Team 1 van tafeltennisvereniging Zeta speelt dit seizoen in de 1e klasse, wat op zich al een uniek feit is, daar dit in het bestaan van Zeta nog maar zelden het geval is geweest. Maar niettemin een mooie uitdaging voor team 1, bestaande uit Roel Bakker, Gert-Jan Moerland en Harry Sijm, dat al jaren in de 2e klasse zijn competitiewedstrijden afwerkt.

Na de eerste competitiewedstrijd in deze 1e klasse stonden de Zetanen al snel weer met beide benen op de grond, omdat er een 0-5 nederlaag werd geleden thuis tegen TVP uit Putten. Notabene hetzelfde team waar Zeta in de 2e klasse diverse keren tegen heeft gespeeld met ook gewoon goede resultaten. De Zetanen moeten duidelijk wennen aan het snellere spel in de 1e klasse. Veel tijd hebben de Zetanen daar niet voor omdat de competitie nu eenmaal over 10 wedstrijden gaat.

De tweede wedstrijd op verliep voor de Zetanen al een stuk beter. Harry Sijm en Gert-Jan boekte in de thuiswedstrijd tegen NSV uit Nieuwegein een prima 3-2 overwinning. Beide mannen wonnen elk 1 van hun 2 single-partijen en het dubbelspel werd binnengehaald. De eerste punten waren in de tas.

Afgelopen vrijdag 3 november 2017 trad Zeta in Utrecht aan tegen SVE die net als Zeta ook een lastige competitiestart kende. Maar Roel Bakker en Gert-Jan Moerland sleepte wederom een belangrijke 2-3 overwinning binnen. Met name Roel was zeer goed op dreef voor Zeta door zijn 2 single-partijen vrij eenvoudig te winnen en ook het dubbelspel samen met Gert-Jan met 3-0 winnend af te sluiten. Kortom, de Zetanen hebben zich snel aangepast aan de stap hoger en het spelniveau in de 1e klasse.