Op koers naar success

Team 1 van tafeltennisvereniging ZETA speelde afgelopen vrijdagavond thuis de tweede competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen in de 2e klasse tegen Laren.

De eerste wedstrijd, uit tegen Bijmaat in Huizen, was voor de drie Zetanen nogal moeizaam en onfortuinlijk verlopen. Zes van de tien partijen werden over de volle lengte van 5 games gespeeld en maar 1 daarvan wist Zeta te winnen. Het gevolg was dan ook een 6-4 nederlaag, wat achteraf niet nodig was geweest. Maar goed, wedstrijd twee stond afgelopen week alweer voor de deur en het was zaak voor de Zetanen om een goed resultaat neer te zetten, helemaal gezien het feit dat de opponent deze week Laren betrof die hun eerste wedstrijd met dezelfde cijfers verloren hadden van LTTC uit Lelystad.

ZETA, aantredend in de vertrouwde opstelling met Roel Bakker, Harry Sijm en Gert-Jan Moerland, begon goed. Na de eerste 4 partijen stond er al een comfortabele 3-1 voorsprong op het scorebord. Roel en Harry haalden met prima spel hun eerste single partij binnen en het dubbelspel werd door Harry en Gert-Jan in een sterke pot gewonnen.

De resterende 6 partijen waren spannend, maar werden door de Zetanen op één na, allemaal met winst afgesloten. ZETA, met de uitblinkende Roel Bakker en Harry Sijm wonnen dus zeer overtuigend met 8-2 van Laren. ZETA bezet op de ranglijst een mooie 3e plaats. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde Almeerspin uit Almere.