NAS Stand ZETA 1

Team 1 van tafeltennisvereniging Zeta speelde afgelopen vrijdagavond de zesde competitiewedstrijd van het seizoen in de 2e klasse, thuis tegen Bijmaat uit Huizen. Wederom wachtte Zeta een interessante ontmoeting, daar Bijmaat net als Zeta in de top van de ranglijst terug te vinden is en Zeta de uitwedstrijd tegen Bijmaat nipt verloor met 6-4.

Zeta was tot vorige week de trotse koploper in de 2e klasse, maar verloor vorige week ook onverwacht met grote cijfers (3-7) van het op dat moment op de 2e plaats staande LTTC uit Lelystad. Die daardoor ook de koppositie van Zeta overnamen. Redenen te over voor de Zetanen: “Roel Bakker, Harry Sijm en Gert-Jan Moerland” om in deze thuiswedstrijd tegen Bijmaat een goed resultaat te boeken om de aansluiting bij top van de ranglijst te behouden.

Zoals gebruikelijk startte kopman Harry als eerste en deed dat met verve. In 4 games rekende hij, met foutloos tafeltennis, af met zijn tegenstander. Roel was in de tweede partij ook prima op dreef en won in 3 games. Gert-Jan startte ook lekker en zette de 3-0 op het scorebord. Zeta was in elk geval prima gestart en dat was ook prettige constatering.

Vervolgens werd het dubbelspel gespeeld waarin voor Zeta Harry & Roel aan de bak mochten. Het werd een zinderende partij, daar de bezoekers uit Huizen iets terug moesten doen bij de 0-3 achterstand. Een 5e game was nodig om een winnaar te krijgen. Het Zeta super-dubbelduo Harry & Roel die vorig seizoen zo’n beetje onklopbaar waren, trokken nu ook deze dubbelpartij in de 5e game naar zich toe.

Een comfortabele 4-0 voorsprong prijkte op het scorebord en er hing nog meer succes in de lucht deze avond voor de Zetanen. Het bleek uiteindelijk één van die avonden te zijn die maar weinig voorkomen, want de Zetanen wonnen de ontmoeting met Bijmaat met de maximale score van 10-0 wat Zeta wederom de koppositie opleverde op de ranglijst in de 2e klasse.

Chapeau!