Zeewolde 13 november 2015. Team 1 van tafeltennisvereniging speelde afgelopen vrijdagavond thuis tegen SVE uit Utrecht. Voorafgaand een zeer interessante ontmoeting tussen beide verenigingen, daar ze na zeven wedstrijden in de 2e klasse beide op een gedeelde 3e plaats staan met 39 punten. Dus de winnaar van deze wedstrijd doet goede zaken op de ranglijst.

Leuke bijkomstigheid is dat Zeta de heenwedstrijd met 7-3 verloor van dit team, dus een enkele revanche gevoelens waren zeker aanwezig bij de Zetanen. Zeta startte in de vertrouwde opstelling met Hary Sijm, Roel Bakker en Gert-Jan Moerland, waarna Harry het spits afbeet met een klinkende 3-0 overwinning in zijn eerste partij. Gert-Jan volgde dit goede voorbeeld al had hij na een 2-0 voorsprong toch nog de volle 5 games nodig om zijn tegenstander op de knieën te krijgen. Roel trof in zijn eerste partij de beste speler van SVE waarvan het zeker geen schande was dat hij het niet kon bolwerken om deze partij naar zich toe te trekken.

Vervolgens was het weer dubbel-time en voor Zeta ging het Zeta-super-dubbelduo (Roel & Harry) de strijd aan met het dubbelduo van SVE. De Zetanen gingen prima van start, pakte de 1e game met 11-7. De 2e game ging met 10-12 nipt verloren, maar game 3 en 4 werden weer met ouderwets met goed pingpongspel binnengehaald waardoor er een mooie en hoopgevende 3-1 voorsprong op het scorebord stond.

Met nog zes partijen te spelen kon Gert-Jan verder geen potten meer breken. Roel haalde heel knap het vijfde punt voor Zeta binnen waardoor een gelijkspel in ieder geval was veilig gesteld. Maar, Harry kon in de laatste pot van de avond de winst binnen halen voor Zeta. De in een supervorm stekende Harry had toch de volle 5 games nodig om zijn tegenstander te bedwingen, maar deed dat uiteindelijk wel en zorgde zo voor een mooie 6-4 overwinning en pakte zelf daarin 3 winstpartijen en was dus terecht de grote man aan Zeta-zijde. Met dit resultaat staat Zeta nu alleen op de 3e plaats en met nog twee wedstrijden te spelen is de 2e plaats ook nog haalbaar. Go for it Zeta!