Stand competitie ZETA 1

Team 1 van tafeltennisvereniging Zeta speelde vrijdagavond 5 februari 2016 de derde competitiewedstrijd van het nog prille seizoen in de 2e klasse, uit bij Almeerspin in Almere. Het team, bestaande uit Harry Sijm, Roel Bakker en Gert-Jan Moerland, was matig gestart aan de competitie, maar vorige week viel alles goed op zijn plaats met een 8-2 overwinning. Vooraf gezien had Almeerspin nog geen aansprekende resultaten geboekt, dus de Zetanen reisden met een goed gevoel af richting Almere.

Harry startte als eerste en had direct een heel lastige tegenstander die een 5e beslissende game afdwong. Harry bleef cool en sleepte de partij met 11-9 netjes binnen. Gert-Jan kwam als 2e de arena in, maar hij kon alleen in de 2e game indruk maken. Hield zijn niveau van de 2e game helaas niet vast waardoor de partij verloren ging. Roel daarentegen speelt de hele competitie al zeer goed en constant en dat deed hij ook in deze 3e partij van de avond. In 4 games zette hij zijn tegenstander opzij met een laatste game van maar liefst 1-11. Tussenstand na 3 partijen was een 1-2 voorsprong voor de Zetanen.

Vervolgens werd het dubbelspel afgewerkt. Voor Zeta verscheen het sterkste en zogenaamde “super-dubbel-duo”, Roel & Harry aan de start. Het liep in de eerste 2 games weer super. Met 4-11 en 5-11 werden deze 2 games ruim gewonnen. In de 3e game kwamen de tegenstanders uit Almere beter in de wedstrijd, maar het bleek onvoldoende. Roel & Harry wonnen zeer overtuigend in 3 games het dubbelspel.

Met een 1-3 voorsprong begon Harry aan zijn 2e single-partij. De 1e game ging verloren, maar daarna kwam Harry vol op stoom. Krikte zijn niveau op en won met overtuiging de 3 volgende games en deze partij. Roel volgde dit goede voorbeeld en maakte er in 4 games 1-5 van. Gert-Jan maakte er 1-6 van door zeer sterk van een 2-0 achterstand in games terug te knokken en met 2-3 deze partij over de streep te trekken.

In de resterende 3 partijen wist Almeerspin één partij winnend af te sluiten, waardoor Zeta deze uitwedstrijd met 2-8 wist te winnen van Almeerspin. Vooral Roel en Harry waren ongenaakbaar goed deze avond. Leuke bijkomstigheid was het feit dat de concurrentie punten verspeelde waardoor Zeta nu aan kop gaat in de 2e klasse.