Tafeltennissers Zeta op koers

door | nov 21, 2018 | Competitie, Wedstrijden en toernooien, Zeta 1 Senioren Duo

Team 1 van tafeltennisvereniging Zeta is inmiddels tot bijna halverwege de competitie gevorderd in de 2e klasse. Na een bliksemstart in de eerste wedstrijd waarin het ONI uit Nieuwegein met 5-0 versloeg, is Zeta 1 na vier wedstrijden, waarin het vorige week tegen een gevoelige 4-1 nederlaag bij Almeerspin uit Almere aanliep, weer met beide benen op de grond beland.

Het team, bestaande uit Roel Bakker, Harry Sijm en Gert-Jan Moerland, speelt in competitiewedstrijden altijd met twee spelers. Dat betekent dat elke wedstrijd de samenstelling van het team wisselt. Afgelopen vrijdag speelde Zeta1 thuis tegen TVS uit Scherpenzeel, waarbij Roel en Gert-Jan deze avond het team vormden. De start van beide spelers was veelbelovend nadat ze allebei hun eerste single-partij in winst hadden weten om te zetten. Echter, bij het dubbelspel kwamen de Zetanen niet goed uit de verf en werd er kansloos met 3-0 in games verloren. Ook al leken de game-standen zo gek nog niet.

De spanning was daarmee weer terug in de wedstrijd gebracht door de tegenstanders uit Scherpenzeel. Zeta dat met deze 2-1 voorsprong de laatste twee partijen inging om te proberen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar de winst in deze twee partijen werd eerlijk verdeeld, waardoor de Zetanen een prima 3-2 thuisoverwinning op TVS kon bijschrijven en daarmee op de ranglijst een mooie tweede plaats inneemt.