Tafeltennissers Zeta koersen af op tweede plaats

door | dec 12, 2018 | Competitie, Wedstrijden en toernooien, Zeta 1 Senioren Duo

Team 1 van tafeltennisvereniging Zeta, uitkomend in de 2e klasse, speelde maandagavond 26 november 2018 zijn één na laatste competitiewedstrijd van het seizoen, uit bij TVS in Scherpenzeel. Daar Zeta uitkomt in de zogenaamde “duo-competitie”, wat inhoudt dat er twee spelers opgesteld kunnen worden, vormde dit keer Roel Bakker en Gert-Jan Moerland het Zeta-team en stond Harry Sijm reserve.

De hoop om weer eens kampioen te worden in de 2e klasse was enige weken geleden al in rook opgegaan, toen de Zetanen, evenals de uitwedstrijd aan het begin van het seizoen, ook het thuisduel tegen Almeerspin uit Almere met 1-4 verloren. Moet gezegd dat de Zetanen net zo goed met 4-1 hadden kunnen winnen, omdat 3 van de 5 partijen de maximale 5 games nodig hadden om een winnaar aan te wijzen, en Zeta deze drie 5-gamers nipt verloor. Maar goed, wat niet is, is niet. Zeta kan maximaal nog als 2e eindigen in competitie, wat natuurlijk ook een prima prestatie zou zijn. Maar daarvoor moet het eerst nog afrekenen met TVS.

Uiteindelijk bleek Roel op deze maandagavond zeer effectief en won zijn beide single-partijen, waar Gert-Jan één single partij wist te winnen. Het dubbelspel werd teleurstellend in 5 games verloren, nadat de Zetanen een 5-10 voorsprong in de 5e en beslissende game uit handen gaven. Al met al won Zeta de lastige uitwedstrijd tegen TVS met 2-3 en behoudt daardoor zicht op de tweede plaats in de competitie.