ZETA 1 kampioen

Team 1 van tafeltennisvereniging ZETA speelde vrijdagavond 8 april 2016 de tiende en laatste wedstrijd van het zeer succesvolle seizoen in de 2e klasse tegen LTTC uit Lelystad. Deze laatste wedstrijd deed er eigenlijk niet meer toe, want de Zetanen waren vorige week zonder zelf te spelen al kampioen geworden.

Dit kwam omdat de tegenstander van vanavond op die avond een inhaalwedstrijd speelde tegen nummer laatst Almeerspin uit Almere. In die wedstrijd gebeurde het onvoorstelbare voor LTTC. Alles wat maar mis kon gaan, ging mis waardoor ze verloren met 7-3. Hierdoor kwam ZETA op een onoverbrugbare voorsprong van 11 punten op nummer twee LTTC en was deze laatste wedstrijd voor de Zetanen, Roel Bakker, Gert-Jan Moerland en Harry Sijm, tegen ditzelfde LTTC er één om lekker van te genieten. Uiteindelijk ging het in de wedstrijd tot 3-3 gelijk op.

Het dubbelspel werd ook netjes gewonnen, al ging het niet helemaal vanzelf in de laatste twee games. Vanaf de 7e partij stokte het een beetje aan ZETA-zijde en liep LTTC uit naar een 7-3 overwinning, maar wel behaald tegen de Kampioen ZETA. Beide teams waren dus blij, want voor Zeta maakte het niet meer uit, het kampioenschap was immers al binnen.

De basis voor dit mooie kampioenschap in de 2e klasse was dat de Zetanen een hecht team vormden, al jaren trouwens en in welke samenstelling dan ook, altijd een sterk dubbel-duo hadden en een geweldige teamspirit! Volgend seizoen komt ZETA dus uit in de 1e klasse en dat is een tamelijk unieke gebeurtenis in de geschiedenis van tafeltennisvereniging ZETA. Gefeliciteerd mannen!