Evenwichtig spel

Team 1 van tafeltennisvereniging Zeta speelde vrijdagavond 11 maart 2016 de zevende competitiewedstrijd van het seizoen in de 2e klasse, in en tegen Laren. Zeta, de trotse koploper in de competitie, had de thuiswedstrijd tegen Laren met 8-2 ruimschoots gewonnen. Zouden ze dit kunststukje kunnen herhalen in deze uitwedstrijd?

De Zetanen, aantredend in de vaste bezetting met Roel Bakker, Gert-Jan Moerland en Harry Sijm, begonnen aarzelend. Na 3 partijen had alleen Harry zijn partij winnend afgesloten en werd het dubbelspel ineens van groot belang om de aansluiting te houden in de wedstrijd. De Zetanen brachten Harry & Gert-Jan aan de tafel om het dubbelspel te spelen en dit ging eigenlijk van meet af aan voortreffelijk. Zo wie zo is dit dubbel-duo dit seizoen prima op dreef. Bijzonder om te vermelden is dat de winst in 4 games naar het Zeta-duo ging, maar dat alle games in 7-11 eindigde.

Met een tussenstand van 2-2 vervolgde Zeta de strijd om de winst. Echter, de tegenstander Laren leek in niets op de tegenstander die Zeta in de thuiswedstrijd met 8-2 versloeg. Alleen Harry wist wederom de volle buit te pakken en drie winstpartijen toe te voegen aan zijn imposante winstpercentage van 86% overall gezien (18 uit 21). Gelukkig wist Roel één partij binnen te slepen waardoor er uiteindelijk een 5-5 eindscore uit de bus kwam rollen.

Op zich een goed resultaat in een uitwedstrijd, al hadden de Zetanen op iets meer gerekend. Door dit gelijkspel blijft Zeta met 1 punt voorsprong koploper in de 2e klasse. Met nog drie wedstrijden voor de boeg blijft het ongemeen spannend aan de kop van de ranglijst.