TTV Almeerspin

Team 1 van tafeltennisvereniging Zeta speelde vrijdagavond 18 maart 2016 de achtste van tien competitiewedstrijd van het seizoen in de 2e klasse thuis tegen laagvlieger Almeerspin uit Almere. De heenwedstrijd tegen Almeerspin was eerder dit seizoen in een 2-8 overwinning geëindigd voor de Zetanen, dus vooraf gezien heerste er optimisme over een goed resultaat in deze wedstrijd.

Zeta, spelend met de vertrouwde namen Roel Bakker, Gert-Jan Moerland en Harry Sijm, begon goed aan de wedstrijd. De eerste drie single-partijen werden in recordtempo in winst omgezet, alle drie met een maximale score van 3-0. Vervolgens stond het dubbelspel op de rol om gespeeld te worden. Voor Zeta kwam het super-dubbel-duo Roel & Harry aan de start. Beide heren maakte hun bijnaam super-dubbel-duo weer meer dan waar. Ook in 3 games verslonden zij hun dubbel-tegenstanders. Met een zeer fraaie 4-0 tussenstand begon voorzichtig het gevoel op te komen dat een maximale 10-0 score vanavond zomaar mogelijk kon zijn. Maar goed er moesten eerst nog wel even zes partijen gespeeld worden.

Roel bakker liet er in zijn 2e partij van de avond dan ook geen gras over groeien en pakte eveneens met 3-0 de winst, waardoor de eerste zes partijen in een maximale score van 3-0 zijn geëindigd voor de Zetanen. In de overige vier partijen liet Zeta zich niet meer verrassen en haalde zo toch de maximale uitslag binnen van 10-0.

De Zetanen stonden op de ranglijst in de 2e klasse al eerste met 1 punt voorsprong op nummer twee, maar met deze 10 punten erbij gaat Zeta op zeker deze eerste plaats verstevigen. Nummer twee op de ranglijst, LTTC uit Lelystad, kwam dit weekend niet in actie vanwege een uitgestelde wedstrijd. Met nog twee wedstrijden in de competitie voor de boeg ziet het er heel goed uit voor de Zetanen om het kampioenschap binnen te halen. Al treft Zeta nog wel nummer twee en drie van de ranglijst.