Henk van der Hulsttoernooi Senioren 2017

… en wie heeft dit jaar de wisseltrofee gewonnen …

Kampioen 2017

Clubkampioen Senioren 2014-2015: Gert-Jan Moerland

Lars de Visser!

Op 15 december 2017 werd bij tafeltennisvereniging Zeta alweer voor de 21e keer het jaarlijkse in memoriam “Henk van der Hulst-Toernooi” georganiseerd voor senioren.

Zijn weduwe, To van der Hulst, was zoals alle voorgaande edities, ook bij deze 21e editie weer aanwezig. Het toernooi dat wordt georganiseerd ter nagedachtenis aan haar overleden man die in de jaren negentig van de vorige eeuw een bevlogen en geliefde trainer was van Zeta. Zijn dochter Carla v/d Hulst en zijn kleinzoon Lars de visser speelde ook dit jaar weer mee. Wat een warm en speciaal gevoel geeft.

Bij dit gezellige, maar sportief gezien, fanatieke tafeltennistoernooi wordt er gespeeld met een soort van “handicap” wat inhoud dat het niveauverschil in sterkte per speler wordt vertaald in punten voorsprong of achterstand per te spelen game tussen twee spelers. Je wint een partij als er twee games gewonnen zijn. Dit systeem geeft elke speler, beginnend, oude rot of met veel talent, gelijke winstkansen om toernooiwinnaar te worden.

De kampioen van vorig jaar, Lars de Visser was van de partij om zijn titel te verdedigen en wellicht te prolongeren. Al is de concurrentie groot. Het toernooi was zoals te verwachten viel, weer heel spannend. En, kende uiteindelijk een bekende maar heel mooie winnaar in Lars de Visser, de kleinzoon van wijlen Henk van der Hulst, die vorig jaar zo verraste door voor de 1e keer mee te spelen en als tiener direct het seniorentoernooi won. En nu dus voor de 2e keer op rij de beste was, door in de finale Harry Sijm te kloppen. Chapeau!

Hoofdsponsor ZETA