Henk van der Hulst Toernooi Junioren 2016

Kampioen 2016


 

Daan Bakker!


Op 13 januari 2017 werd bij tafeltennisvereniging Zeta alweer voor de 20e keer het jaarlijkse in memoriam “Henk van der Hulst-Toernooi” georganiseerd voor junioren. De kampioen van vorig jaar, Elian Veersma, was dit jaar ook van de partij om zijn titel te verdedigen.

Bij dit gezellige, maar sportief gezien, fanatieke tafeltennistoernooi wordt er gespeeld met een soort van “handicap” wat inhoud dat het niveauverschil in sterkte per speler wordt vertaald in punten voorsprong of achterstand per te spelen game tussen twee spelers. Je wint een partij als er twee games gewonnen zijn. Dit systeem geeft elke speler, beginnend, oude rot of met veel talent, gelijke winstkansen om toernooiwinnaar te worden.

Het toernooi bij de junioren was natuurlijk ook weer enorm spannend en dit jaar sterker bezet dan ooit tevoren. Met titelverdediger Elian Veersma en diverse goede Zeta-talenten die op de deur aan het kloppen zijn om de titel van Elian over te nemen. Dit jaar speelden alle spelers tegen elkaar, wat resulteerde in flink veel spanende partijen en blije gezichten bij onverwachte overwinningen. Uiteindelijk bleek nieuwkomer Daan Bakker de zeer terechte, als verrassende winnaar te zijn geworden van het 20e “Henk v/d Hulst-toernooi” bij de junioren. Op de 2e plaats was Kris de Boer geëindigd, die boven zichzelf uitsteeg en een knappe prestatie leverde. De 3e plaats was dit jaar voor Yulin Vinck, zij wist als enige haar goede prestatie van vorig jaar, 2e, heel dicht te benaderen. Proficiat Daan, Kris en Yulin.

Deelnemers en winnaars


Hoofdsponsor ZETA


 

Sponsoren