Clubkampioenschappen Senioren 2016

… en wie heeft dit jaar de wisseltrofee gewonnen …

Clubkampioen 2016

Clubkampioen Senioren 2016: Harry Sijm

Harry Sijm!

Vrijdag 20 mei 2016 werden weer de jaarlijkse clubkampioenschappen voor senioren gehouden bij tafeltennisvereniging ZETA. Traditiegetrouw wordt dit evenement na afloop van de reguliere competitie georganiseerd, zo ook dit jaar. Titelverdediger Gert-Jan Moerland die vorig jaar het clubkampioenschap voor zich opeiste, verdedigde deze avond zijn titel. Maar, zou hij slagen in zijn opzet?

De opkomst was groot en er waren voldoende favorieten die ook clubkampioen konden worden.

De avond begon met drie poules waarbij een ieder uit zijn poule tegen elkaar uitkwam, wat een aantal mooie en spannende partijen opleverde. Uiteindelijk speelden de nummers één uit elke poule een driekamp tegen elkaar. De nummers twee en drie uit elke poele speelden ook een driekamp. De drie spelers die in hun poule eerste waren geworden en zich hadden geplaatst voor de finale-driekamp waren: Roel Bakker, Harry Sijm, Gert-Jan Moerland. Deze drie spelers deden qua niveau niet voor elkaar onder, maar er moet uiteindelijk een winnaar zijn.

Harry startte als eerste tegen Roel. Wat volgde was een waar gevecht om elk punt. Uiteindelijk ging Harry er met de winst vandoor. De 2e partij in de driekamp was die tussen Roel en Gert-Jan. De heren waren volledig aan elkaar gewaagd, maar Gert-Jan besliste de partij in zijn voordeel. Dit betekende dat de laatste partij van de driekamp de finale was tussen Harry en Gert-Jan. Harry liep al snel uit naar een 2-0 voorsprong in games met prima tafeltennisspel, maar Gert-Jan knokte zich knap terug in de wedstrijd, won de 3e game na 4 matchpoints tegen te hebben gehad.

In de 4e game bleef Harry telkens een puntje voor op Gert-Jan die niet bij machte was het goede spel van Harry te doen laten kraken. Harry won overtuigend de 4e game en kroonde zich daarmee na 2014 wederom tot de beste tafeltennisser van ZETA in 2016.

Kampioenswedstrijd

Hoofdsponsor ZETA