Op vrijdagavond 19 januari organiseerde tafeltennisvereniging Zeta voor de 25e keer het jaarlijkse in memoriam “Henk van der Hulst-Toernooi” voor junioren. Een week na de senioren was het nu de beurt aan de jeugd van Zeta om deel te nemen aan dit leuke “handicap”-toernooi.

Het toernooi dat wordt georganiseerd ter nagedachtenis aan wijlen Henk van de Hulst die in de jaren negentig van de vorige eeuw een bevlogen en geliefde trainer was van Zeta.

Bij dit gezellige, maar sportief gezien, fanatieke tafeltennistoernooi wordt er gespeeld met een soort van “handicap” wat inhoud dat het niveauverschil in sterkte per speler wordt vertaald in punten voorsprong of achterstand per te spelen game tussen twee spelers. Je wint een partij als er drie games gewonnen zijn, dus maximaal 5 games te spelen.

Er werd gespeeld in twee poules. Waarbij in elke poule werd gestreden voor een plekje bij de eerste twee wat toegang verschafte tot de kruisfinales. Na zeer spannende poulewedstrijden wisten Milan van den Bos, Ties van den Brink, Milan Janssen en Desley van Tol de halve finale te bereiken. In de eerste halve finale won Milan Janssen van Ties en in de tweede halve finale won Milan van den Bos won van Desley. Vervolgens werd er gestreden om de 3e plaats voor een plek op het podium. Hierin was Ties van den Brink de gelukkigste omdat hij heel knap won van Desley van Tol. Als laatste partij stond de grote finale op het programma tussen de twee naamgenootjes Milan en Milan. Uiteindelijk wist Milan Janssen in een heel spannende pot van Milan van den Bos te winnen en werd daardoor voor de eerste keer winnaar van het “Henk van der Hulst-toernooi” bij de junioren. Proficiat Milan.

V.l.n.r.: 2e plaats Milan van den Bos, winnaar Milan Janssen en Ties van den Brink 3e plaats.