Vader en zoon Roel en Daan Bakker herhalen kunststukje en winnen wederom het “Henk v/d Hulst-tafeltennistoernooi”

door | jan 19, 2020 | Berichten, Henk van der Hulst Toernooi, Wedstrijden en toernooien

Vrijdagavond 17 januari werd bij tafeltennisvereniging Zeta alweer voor de 23e keer het jaarlijkse in memoriam “Henk van der Hulst-Toernooi” georganiseerd voor senioren en junioren.

Zoals bij alle voorgaande edities was zijn weduwe, To van der Hulst, ook bij deze 23e editie weer aanwezig. Het toernooi dat wordt georganiseerd ter nagedachtenis aan haar overleden man die in de jaren negentig van de vorige eeuw een bevlogen en geliefde trainer was van Zeta.

Bij dit gezellige, maar sportief gezien, fanatieke tafeltennistoernooi wordt er gespeeld met een soort van “handicap” wat inhoud dat het niveauverschil in sterkte per speler wordt vertaald in punten voorsprong of achterstand per te spelen game tussen twee spelers. Je wint een partij als er twee games gewonnen zijn. Dit systeem geeft elke speler, beginnend, oude rot of met veel talent, gelijke winstkansen om toernooiwinnaar te worden.

Het toernooi bij de senioren was zoals te verwachten viel, weer heel spannend. En kende uiteindelijk een heel mooie winnaar in Roel Bakker, die in de Finale overtuigend van Gert-Jan Moerland wist te winnen en daarmee voor het tweede jaar op rij de sterkste was.

 

Junioren:

Het toernooi bij de junioren was ook dit jaar weer sterk bezet en enorm spannend. Met titelverdediger Daan Bakker aan de start, die graag een 4e titel op rij wilde winnen. Maar, goede Zeta-talenten stonden te “springen” om de titel van Daan over te nemen, zoals Jonas Vogel, Elian Veersma, Yulin Vinck of Robin Beek en alle andere Zeta-talenten. Er werden flink veel spanende partijen gespeeld.

Uiteindelijk bleek Daan Bakker wederom de sterkste te zijn en won zo voor de 4e keer op rij het “Henk v/d Hulst-toernooi” bij de junioren. Een heel mooie 2e plaats werd behaald door Robin Beek. Op de 3e plaats eindigde Elian Veersma.

Vorig jaar was het een unieke gebeurtenis dat vader en zoon Roel en Daan Bakker het toernooi wisten te winnen, dit jaar herhaalde zij dit mooie kunststukje.