Harry Sijm en Wernher Hübner clubkampioenen

door | jul 1, 2019 | Berichten, Clubkampioenschap

Eind juni werd bij tafeltennisvereniging Zeta de jaarlijkse clubkampioenschappen tafeltennis voor senioren gehouden.

Deze editie was op voorhand een heel bijzondere, omdat Daan Bakker, 14 jaar jong en junior, al zo goed is dat hij dat hij bij de “oude rotten” senioren mocht meespelen. Voor zover bekend was dat nog niet eerder voorgekomen in de rijke historie van Zeta.

En, dit jaar werd er voor het eerst gestreden in twee categorieën, A en B.

Uiteraard was titelverdediger Harry Sijm (cat. A) van de partij om zijn titel te verdedigen, en te proberen een 4e kampioenschap op rij binnen te slepen. De vraag was, zou het lukken? En, wie zou de eerste clubkampioen in poule B worden.

In categorie A werd gespeeld in twee poules waarbij uiteindelijk de nummers 1 en 2 kruisfinales speelden. Hierin versloeg Harry Sijm in een mooi pot Roel Bakker met 3-1 en Daan Bakker versloeg, als junior dus, Gert-Jan Moerland in een spannend gevecht met 3-2. De Finale werd dus een speciale, één van jong tegen “oud” oftewel Daan tegen Harry. Omdat Daan in de poule-fase al had gewonnen van Harry, begon hij met enig vertrouwen aan de finale. Echter, Harry Sijm wist met al zijn ervaring het aanstormende talent Daan Bakker te ontregelen, en zo het 4e clubkampioenschap op rij te winnen. Proficiat Harry!

In de nieuwe categorie B, kon de winnaar geschiedenis schrijven om als eerste met zijn/haar naam op de wisselbeker te komen.

In deze groep B speelde iedereen een keer tegen elkaar, wat heel mooie wedstrijden opleverde.

Uiteindelijk bleek Wernher Hübner de sterkste van allemaal en werd daarmee de eerste clubkampioen in deze nieuwe categorie. Gefeliciteerd Wernher!