Elian Veersma en Matthias Bos clubkampioen junioren

door | jul 22, 2019 | Berichten, Clubkampioenschap

Begin juli werden bij tafeltennisvereniging Zeta de jaarlijkse clubkampioenschappen voor junioren gehouden.

Er werd door de aanstormende talenten gestreden in twee poules, één met competitie spelers (Yulin Vinck, Jonas Vogel, Robin Beek en Elian Veersma) en één poule met niet-competitie spelers (Isis Yara Both, Dex van der Est, Matthias Bos, Roan Gieling en Michiel Tamse). In beide poules werd een complete competitie afgewerkt, wat inhield dat alle spelers in de poule tegen elkaar speelden, wat uiteindelijk twee clubkampioenen opleverde.

Het in grote getalen toegestroomde publiek, veelal vaders, moeders, opa’s en oma’s van de spelers, hebben heel mooie en spannende wedstrijden gezien. In beide poules werd fanatiek gestreden om elk punt. Er stond immers wat op het spel.

In de competitie-poule kwam de spanning, voor wie er met de buit vandoor zou gaan, tot een hoogtepunt. Elian Veersma had in zijn laatste poule-wedstrijd 5e games (19-17) nodig om Robin Beek te bedwingen en zo ongeslagen clubkampioen te worden. Ook voor de 2e plaats bleef het spannend tot de laatst aan toe. Omdat de overige spelers evenveel gewonnen wedstrijden hadden, kwam het aan op het tellen van de gewonnen games. Hieruit bleek dat Yulin Vinck de meeste games had gewonnen en daarmee knap 2e was geworden.

In de niet-competitie poule was het niet minder spannend. Aangemoedigd door het publiek, knokte iedereen voor wat hij of zij waard was. Uiteindelijk won Matthias Bos al zijn partijen en veroverde zo zijn eerste clubkampioenschaps-titel tafeltennis. Roan legde heel knap beslag op de 2e plaats. De poedelprijs werd gewonnen door Dex.