Afgelopen vrijdagavond 12 januari werd bij tafeltennisvereniging Zeta voor de 25e keer het jaarlijkse in memoriam “Henk van der Hulst-Toernooi” georganiseerd voor senioren.

Bij alle voorgaande edities was zijn weduwe, To van der Hulst, altijd aanwezig geweest, maar helaas was dat nu voor haar niet meer mogelijk om fysiek aanwezig te zijn en de wedstrijden te volgen en de prijsuitreiking te verzorgen.

Het toernooi dat wordt georganiseerd ter nagedachtenis aan haar overleden man die in de jaren negentig van de vorige eeuw een bevlogen en geliefde trainer was van Zeta.

Bij dit gezellige, maar sportief gezien, fanatieke tafeltennistoernooi wordt er gespeeld met een soort van “handicap” wat inhoud dat het niveauverschil in sterkte per speler wordt vertaald in punten voorsprong of achterstand per te spelen game tussen twee spelers. Je wint een partij als drie games gewonnen zijn. Dit systeem geeft elke speler, beginnend, oude rot of met veel talent, gelijke winstkansen om toernooiwinnaar te worden.

Het toernooi was zoals altijd heel gezellig in de kantine, maar in de zaal werd geknokt voor elk punt. Zeker als je tegenstander start met 8 punten voorsprong en de game tot de elf gaat. De verassing van de avond was Gea Berkhof, die in een uitstekende vorm verkeerde en het tot de halve finale schopte waarin uiteindelijk Robin Beek te sterk bleek. De andere halve finale werd een familie-onderonsje tussen vader en zoon Roel en Daan Bakker. Daan bleek de sterkste van de twee, waardoor uiteindelijk de jeugd van Zeta de oude garde de baas bleef en zodoende Robin Beek en Daan Bakker de finalisten waren. Ondanks dat Daan elke game met 4 punten achterstand begon wist hij Robin Beek te verslaan en is, na de verloren finale van 2023, nu de winnaar van het 25e “Henk van der Hulst-Toernooi”. Proficiat Daan!

v.l.n.r: Winnaar Daan Bakker en finalist Robin Beek.