Vrijdag 29 mei 2015 werden weer de jaarlijkse clubkampioenschappen voor senioren gehouden bij tafeltennisvereniging Zeta. Traditiegetrouw wordt dit evenement na afloop van de reguliere competitie georganiseerd, zo ook dit jaar. Titelverdediger Harry Sijm die vorig jaar het clubkampioenschap voor zich opeiste verdedigde deze avond zijn titel. Maar, zou hij slagen in zijn doel?

De opkomst was groot, dus voldoende tegenstanders die aasden om de titel van Harry over te nemen. De avond begon met twee poules waarbij een ieder uit zijn poule tegen elkaar uitkwam, wat een aantal mooie en spannende partijen opleverde. Uiteindelijk speelden de nummer één tegen de nummer twee uit de andere poule tegen elkaar in de halve finale. De vier geplaatste spelers waren: Roel Bakker, Harry Sijm, Gert-Jan Moerland en Jan Kuiper. Deze vier spelers deden qua niveau niet voor elkaar onder. Er werd nu in een knock out systeem gespeeld waarbij Roel het opnam tegen Gert-Jan en Harry tegen Jan.

De eerste halve finale was een spannende, want Gert-Jan begon aanvankelijk prima tegen Roel. Na de 1-0 voorsprong kwam Roel beter in zijn spel en zette een 2-1 voorsprong op het scorebord. Moeizaam vocht Gert-Jan zich naar winst in de 4e game waardoor een 5e game de beslissing moest brengen. Helaas voor Roel kon Gert-Jan op een paar belangrijke momenten het hoofd koel houden en een kleine voorsprong pakken waardoor Gert-Jan de 1e finalist werd. Vervolgens trad Harry tegen Jan aan in de 2e halve finale partij. Ondanks knap tegenspel van Jan deed Harry wat van hem verwacht werd en won deze partij. Roel en Jan vochten samen om de 3e plaats welke een prooi werd voor Roel.

De finale ging dus tussen Harry en Gert-Jan. Harry was vooraf, qua niveau, licht in het voordeel omdat hij gewoon de completere speler is van beide. Maar een finale spelen om het clubkampioenschap is altijd een wedstrijd op zich.

Gert-Jan won verrassend de 1e game, waarna Harry in de 2e game een tandje bijzette en de stand gelijk trok. Het niveau van beide spelers was drie weken na afloop van de competitie misschien een tikje minder, maar spannend was het wel van begin tot eind. Gert-Jan trok wederom verrassend de 3e game naar zich toe en begon met vertrouwen aan de 4e game. Op de een of andere manier haalde Gert-Jan steeds de moeilijkste ballen nog terug en dwong Harry tot het maken van fouten. Na 2010 kon Gert-Jan nu in 2015 eindelijk weer de kampioensbeker omhoog houden. Proficiat!