UTTC Utrecht

Team 1 van tafeltennisvereniging Zeta speelde maandagavond 8 februari 2016 de vierde competitiewedstrijd van het seizoen seizoen in de 2e klasse, uit bij UTTC in Utrecht. Vooraf gezien een interessante ontmoeting omdat de Zetanen, met Roel Bakker, Harry Sijm en Gert-Jan Moerland, aan kop gaan in de competitie en UTTC op de tweede plaats staat met maar twee winstpartijen minder.

Harry beet het spits af en startte meteen sterk. Zette zijn tegenstander onder druk en won in 4 games (1-3) en pakte voor Zeta het altijd belangrijke eerste punt. Roel trof in zijn eerste van drie single-partijen de kopman van UTTC. Helaas voor Roel, kon hij zijn ritme moeilijk vinden en verloor de partij omdat zijn tegenstander een hoog tempo speelde. Gert-Jan had ook direct een lastige tegenstander, maar kon gelukkig op tijd het tij keren.

Het dubbelspel, altijd gespeeld na de eerste drie single-partijen, werd voor Zeta gevormd door Harry & Gert-Jan, bleek deze week een uiterst sterk en cool koppel te zijn. In de 1e game werd een 10-6 achterstand omgebogen tot 12-10 game-winst. Deze klap kwam het UTTC-dubbelduo mentaal niet meer te boven, waardoor Zeta heel knap in 3 games het dubbelspel won.

Met een 1-3 voorsprong voor de Zetanen begon Harry aan zijn tweede single-partij tegen de kopman van UTTC. Het werd een prachtige partij van hoog niveau, zowel tactisch als qua spel. Harry bleef geconcentreerd spelen en pakte de winst in deze mooie pot en zette de Zetanen op een 1-4 voorsprong. Het zou achteraf de sleutelpartij in de wedstrijd blijken te zijn, want Zeta knalde door naar 3-6 voorsprong waarna Roel de in de laatste partij van de avond de kroon op de een mooie tafeltennisavond zette.

Een mooie 3-7 overwinning tegen de nummer twee van dat moment op de ranglijst was een prima resultaat. Volgende week wacht thuis de ontmoeting met LTTC uit Lelystad die ook hoog op de ranglijst staan.